woensdag 19 juni 2013

woensdag 19 juni

Ook deze morgen was de jogging nog een groot succes.  Ochtendstond heeft goud in de mond en dat bleek...  Diegenen die nog wat langer bleven soezen in hun nestje werden gewekt door Ida, de heks die hier het hele kasteelhuishouden al een hele week op stelten zette.  Tijdens het ontbijt bleek jonkvrouw Yolanda ook nog steeds in zak en as te zitten omdat haar gemaal nog steeds in de klauwen van Ida is.  Het verhaal is nog niet ten einde maar onze kasteelklassers doen geweldig goed hun best om echte ridders en jonkvrouwen te worden.
Na het ontbijt werd het natuurpostenspel voorgesteld.  Een spel waarin vanalles gedetermineerd, gezocht, geknutseld, geproefd, ge.... werd.  Ook het vleermuizenproject werd opgestart.  Die beestjes gaan nooit meer ongemerkt over ons heen fladderen.
Het middagmaal liet zich smaken en gaf ons weer energie om er in de namiddag tegenaan te gaan.
Een rustig pleinspel, een hevig pleinspel, een geweldig bosspel, het vervolg van het vleermuizenproject, de kasteeldans....  Allemaal dingen die de menukaart vulden en die een waardig alternatief boden voor het beloofde muurklimmen.  Dat kon jammer genoeg niet doorgaan wegens materiaalproblemen... Tussen elke activiteit konden we weer genieten van een verfrissende schijf watermeloen (merci papa van Fleur!) en het nodige vocht.  Dit was zeker nodig met het kwik rond de dertig graden.
De hotdogs vielen zeker in de smaak en brachten terug wat rust.  Alleszins bij de kinderen, bij de andere kasteelbewoners daarentegen...  de stalknecht is ook niet helemaal zuiver op de graat....
In de vroege avond kregen we bezoek van een aantal mensen met hun roofvogels.  Zij gaven een meer dan interessante uitleg bij hun zeer imposante dieren.  Ze lieten ons heel wat dieren life zien.  We mochten er zelfs mee op de foto.  Een uil met gigantische ogen had er minstens één van op onze juf laten vallen.  Zij had er niet echt veel vertrouwen in.
Na hun bezoek sloten we de dag af met de batbox.  Dit is een toestel waarmee we het ultrasone geluid van vleermuizen kunnen omzetten naar verstaanbare taal voor ons.  Jammer genoeg hadden ze niet zoveel te vertellen.  Morgen proberen we nog eens.
En toen werd het stil....
2 opmerkingen:

 1. Hallo allemaal,

  Zo te zien hebben jullie weer een dag met veel plezier gehad en lekkere temperaturen.
  Volgens ons hebben jullie het erg goed naar zin daar en doen jullie echt leuke dingen.
  Ik hoop voor jullie dat het weer jullie vandaag ook nog goed gezind is en wij wensen jullie een leuke avond bij het feest en geniet ervan.
  Jullie hebben morgen de papa's en mama's veel te vertellen van de afgelopen week.
  Nou wij kijken er alvast naar uit.
  Nog veel plezier en de groetjes aan iedereen.
  En Jessica je krijgt nog een knuffel van Nicole en van mama en papa een dikke zoen (en ook een knuffel hoor).


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opa en oma van Caine19 juni 2013 om 21:58

  Hallo jonkvrouwen en ridders,

  Wat hebben jullie daar een leerrijke en spannende week zeg. Alleen de vleermuizen en roofvogels van zo dichtbij te kunnen bewonderen is al een prachtige belevenis.Wij denken dat de vleermuizen niets meer durfden te vertellen omdat ze overdonderd waren door zo veel kinderen die zoveel willen leren over hen.Ook het weer is jullie goedgezind.
  Geniet nog van de rest van de week en feest vanavond maar goed.In het weekend kunnen jullie dan uitslapen en dromen over alles wat je deze week meegemaakt hebt.
  Gr. aan iedereen maar vooral aan onze Caine.

  BeantwoordenVerwijderen