woensdag 7 mei 2014

Woensdag 07 mei 2014

Vanmorgen waren er weer heel wat sportievelingen onder ons die om 07.00 uur het bos introkken om te gaan joggen.
Rond 07.30 uur werden de anderen gewekt door de stalknecht, Elewijn.  Hij was wanhopig op zoek naar jonkvrouw Jolanda, maar tevergeefs… zij was op dat moment nergens te bespeuren.
Na ons ontbijt bleek er toch een sprankeltje hoop te zijn voor Jolanda.  De stalknecht had de hinderlaag van de heks overleefd.  Kan de stalknecht de kasteelheer misschien redden van de verschrikkelijke Ida…?

In de voormiddag zijn we actief aan de slag gegaan.  We hebben ons kunnen uitleven op het grote grasveld met pleinspelen.  Onze middeleeuwse dans voor het bal van donderdag lukt al aardig.  Toch wel spannend… dansen met iemand van het andere geslacht.

’s Namiddags hebben we heel wat kennis opgedaan door het natuurpostenspel: bladeren en planten determineren, boomhoogte meten, herkennen van vogels en hun geluiden, boomstammen herkennen en het spelen van een natuurbingo.

Om 16.00 uur stonden de roofvogels op ons te wachten.  Wow, dat was spectaculair…!  We hebben heel wat vogels van dichtbij kunnen bewonderen: een kerkuil, sneeuwuil, torenvalk, Europese oehoe, Canadese oehoe, Afrikaanse oehoe en een buizerd.

Nog even het bos in om een middeleeuwse stratego te spelen.  Wat een toffe activiteit om de dag mee te beĆ«indigen.

Na een lekker warme douche nog even tot rust komen en dan is het weer de hoogste tijd om te gaan slapen.  Tot morgen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten