dinsdag 19 mei 2015

maandag 18 mei 2015

Beste lezers!

Wat een spannende morgen!  Maar eens de bus vertrokken was, begon ons avontuur volop.
De bus bracht ons zonder problemen naar het centrum van Hamoir.  Hier werden we op weg gezet met wandelkaarten en kompassen... en een geheimzinnige brief.  Deze werd ons bezorgd door een middeleeuwse boer die helemaal van streek was.  Welk mysterie hing er nu boven ons hoofd?


Na een toffe tocht naar het château werden onze magen gevuld en verkenden we het kasteeldomein met een oriëntatiespel.  We wisten al vlug plezante plaatsen te vinden om in het water te ploeteren, spelletjes te spelen of om gewoon maar op onze rug in het gras, het zonnetje op onze snoet, te genieten van vogelzang.  We namen ook de tijd om onze bedden te zoeken en plannen te smeden voor de nacht.
Veel te vlug werd een spaghettimaaltijd voorgeschoteld dat heel gesmaakt gegeten werd.  En toen... de bossen in voor een strategisch, middeleeuws spel.Jonkvrouw Yolanda, de kasteeldame, bracht ons nog een bezoek met haar meid en enkele andere dienaren.  Zij mistte haar verdwenen kasteelheer wel heel hard.  Hopelijk slagen we er in om hem terug te vinden.

Een kort bezinningsmoment bracht ons tot rust, de verhalen werden/worden in onze dromen verder verteld.

Een geslaagde, zonnige eerste dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten