dinsdag 10 mei 2016

Dinsdag 10 mei 2016Onze sportievelingen werden om 06.45 uur gewekt voor een ochtendjogging.

Vandaag stond de dagtocht op het programma.  Na het maken van onze picknick trokken we richting de ruïne van Logne.  Het was een avontuurlijke tocht waarin de leerlingen in kleine groepjes als gids voorop liepen met kaart en kompas.  Ondanks het even afdwalen van het voorziene pad hebben we toch onze picknickplaats bereikt. 
Na de picknick trokken we richting de ruïne waar onze gidsen ons stonden op te wachten.  We kregen heel wat boeiende informatie mee die we nadien konden gebruiken voor de schattenjacht.
Hoog tijd om terug richting château te gaan.
De weergoden waren ons gunstig gezind.  We hebben het heel de dag droog gehouden.

Na het avondeten waren er opnieuw enkelen die voldoende energie hadden om richting bos te trekken voor een spel.  Ook het thuisfront zal heel wat post ontvangen.  Er werd duchtig geschreven.

Jonkvrouw Jolanda zat weer in zak en as en gelooft nog steeds niet in het kunnen van de jongens en meisjes van Scharrel.  De hofnar probeerde haar op te vrolijken en duidelijk te maken dat haar gasten vandaag bewezen hebben dat ze dapper zijn en doorzettingsvermogen hebben.
Maar oh jee... er loopt hier nog een stalknecht rond.  Valt die wel te vertrouwen?  Daar hebben wij wel onze vragen bij.

Morgen meer nieuws!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten