donderdag 12 mei 2016

Donderdag 12 mei 2016
Donderdagavond sloten we de avond in stilte af en zagen en hoorden we de vleermuizen.  Toch wel apart, de kinderen waren onder de indruk.

Vanmorgen werd Carmen feestelijk bekroond voor haar verjaardag.

In de voormiddag waren de kinderen actief bezig met het natuurpostenspel en hebben ze weer heel wat nieuwe dingen bijgeleerd: de hoogte van bomen leren meten, schaalberekening, eigenschappen van bomen, namen van vogels, op ontdekking gaan in de natuur naar dieren, ...  Het was een boeiend spel.

's Middags kregen we lekkere frieten met stoofvlees.  Wat was me dat smullen...

Om 13.00 uur startte de sportnamiddag.  De kinderen konden vrij kiezen uit: muurklimmen, kubbspel, voetbal, klimmen en klauteren in de speeltuin.

Nadien hadden ze nog tijd om hun strategie├źn binnen het strategospel uit te voeren om de kasteelheer van het andere team te overmeesteren.  Ze kunnen er maar niet genoeg van krijgen.

Jonkvrouw Jolanda was weer helemaal opgelucht toen ze haar lieftallige echtgenoot uit het bos zag komen.  Conrad was erg toegetakeld en vermagerd.  Ze waren zo blij elkaar weer te zien en vlogen elkaar in de armen.  Uit dankbaarheid organiseert Conrad vanavond een groot middeleeuws bal voor alle bewoners en gasten van het kasteel die de jonkvrouw zo goed hebben opgevangen tijdens zijn afwezigheid.  Dat wordt een knalfeest!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten