maandag 9 mei 2016

Maandag 09 mei 2016De haan kraaide vanmorgen net iets vroeger dan anders.  Vol spanning vertrokken we naar school om daar met de bus richting Hamoir te rijden.
In het dorpscentrum van Hamoir berichtte ons daar een bode met slecht nieuws.  De kasteelheer is ontvoerd door Yda, de heks.  Wat een ramp...
Hierdoor werden we eens zo hard gemotiveerd onze zoektocht naar het kasteel in te zetten.  Met kaart en kompas trokken we de bossen.

En ja hoor...  jonkvrouw Jolanda was in alle staten toen ze het nieuws hoorde dat zowel haar man als haar ganse leger zijn ontvoerd.  Wat nu gedaan?
Zouden de jongens en meisjes van Scharrel kunnen helpen?  Jonkvrouw Jolanda gelooft er alvast niet in.  Ze is jankend naar haar kamer gegaan.

Wat een gigantisch groot domein!  Via een oriëntatiespel hebben we alle uithoeken en leuke plekjes ontdekt.

Het keukenpersoneel heeft ons al twee keer verrast met lekker eten.  Dit kasteelleven kan ons wel bekoren.

Na het avondeten konden zij die nog vol energie zaten zich uitleven in het bos met een middeleeuws strategospel.  Anderen konden rustig het thuisfront briefen.

Morgen meer nieuws...2 opmerkingen:

  1. Whow, goed iets van jullie te lezen! Ziet er super uit allemaal, heeeeeel veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suzanne,mama van Carmen10 mei 2016 om 12:02

    Wat ontzettend leuk en spannend allemaal!! Dat was vast al een geweldig leuke dag!ben nu al benieuwd naar de volgende avonturen!veel plezier en een dikke kus voor Carmen xxx

    BeantwoordenVerwijderen