dinsdag 17 mei 2011

 op zoek naar bodemdiertjes

gezellig toch,  zo'n leestrap
hmmmmm! hotdogs
en bovendien heerlijk buiten :))


welke boom, welk blad en welke vrucht horen bij elkaar
In de ochtend konden liefhebbers joggen. Om acht uur stond er voor ons een lekker ontbijtbuffet klaar. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor de voormiddagactiviteit. We werden in 2 groepen gesplitst. De ene groep kreeg uitleg over het vleermuizenproject, terwijl de andere groep boeken las over ridders en kastelen in onze 'bib' (boekentrap). Voor het vleermuizenproject gingen we binnen in de kelder (donker) en moesten we (vleer)muisstil zijn omdat de meester en de juf een ECHTE vleermuis wilden laten zien. Een paar kinderen mochten voelen in de doos waar de vleermuis zat. Daarna stak de meester / juf een hand in de doos ... Dan een schreeuw!!! Iedereen schrok!
Nadien werden de 2 klassen in groepen verdeeld voor het natuurpostenspel. Het doel hiervan is dat we aan de hand van verschillende opdrachten meer te weten komen over de natuur. We hebben een natuurbingo gedaan, gemeten hoe hoog een boom is, vogelgeluiden herkend, vogels,bomen en bloemen beter leren kennen en bodemdiertjes gezocht en gedetermineerd.
's Middags hebben we lekkere soep, patatjes met erwtjes en worteltjes en varkensgebraad gegeten en een stuk fruit als dessert.
Na het eten hebben we sportieve kledij aangetrokken voor mountainbike, muurklimmen, honkbal en dans. En dat alles onder een stralend zonnetje. Wat wil je nog meer ...?
Een lekkere hotdog?! Jaja, en zoveel als we wilden en met z'n allen gezellig aan een lange tafel buiten.
Dan was het alweer tijd voor een bosspel: verover de vlag van een ander koninkrijk. Iedereen deed zijn uiterste best en toch werd de 'schoppenvlag' veroverd. Een uurtje later stonden we helemaal uitgeput onder een verfrissende douche.
De meid en Jolanda kwamen nog vertellen dat we vandaag 10 gouden muntstukken hebben verdiend! We zijn dus goed op weg om de kasteelheer van de heks te redden.
Jens zong voor ons een prachtig lied als afsluiting van een leerrijke, sportieve en zonnige dag.
En nu: BEDTIJD!
Slaap lekker en tot morgen.
Verslaggevers: Jens en Max


1 opmerking:

  1. Heidy Hendrickx18 mei 2011 om 10:01

    Amai, wat 'n toffe dingen doen jullie daar allemaal. En blijkbaar zit het weer ook goed mee... Gelukkig ! Nog heel veel plezier en een dikke knuffel voor Jesse van mama, Timo en Naomi xxx

    BeantwoordenVerwijderen